jumpfood-konceptet

Albertslund Stadion Café er Danmarks første jumpfood-café, men hvad er jumpfood egentlig?

Jumpfood udfordrer den generelle opfattelse af mad og identitet i idrætslivet og medtænker indretning og markedsføring. Det skal være en sport at lave og tilbyde go' mad i idrætslivet.

Konceptet Jumpfood skal være løftestang for denne udvikling og bliver særligt synligt i de 5 fyrtårne, som Albertslund Stadion Café er et af. Jumpfood er ikke junkfood og omdrejningspunktet er ikke alene mad.

Jumpfood er en slags fastfoodens Pippi Langstrømpe, der skubber til en gammel verden af hotdogs, cowboytoast og slush-ice. Mad skal være lige så sjovt, sundt og udfordrende at spise, som det er at dyrke fodbold, badminton eller svømning.

Jumpfood er ikke bare en række madopskrifter, men derimod et koncept der tilpasses de lokale forhold og vilkår. Jumpfood hviler på en antagelse om at sund mad betaler sig, både for den der nyder maden og for forretningen der serverer den. Efterspørgsel er noget man selv skaber – og jumpfood er middel hertil.

Projekt Sundere Mad i IdrætsLivet står bag Jumpfood-konceptet, der er udviklet i samarbejde mellem

  • DGI-huse og haller
  • Fødevarestyrelsen
  • Kræftens Bekæmpelse
  • Københavns Madhus
  • Halinspektørforeningen